כליבשרי שאינו בן יומו להכניס לתנור חלבי שאינו בן יומו

שאלה:

האם מותר להכניס סיר בשרי, שאינו בן יומו, עם מאכל פרווה בתוכו לתוך תנור חלבי, שאינו בן יומו?

תשובה:

שלום רב

אין להכניס כלי חלבי לתנור בשרי גם אם אינן בני יומם, וזאת משתי סיבות: האחת, ההיתר של אינו בן יומו הוא רק בדיעבד שלא לאסור את המאכל, אבל לכתחילה אסור לערבב את הכלים. שנית, בתנור בכלל ההתייחסות מעט יותר חמורה מסתם כלי שאינו בן יומו, יון שהוא אינו נקי לגמרי, והוא בחזקת שיש בו שאריות שומן בשרי ממש.הדין של אינו בן יומו הוא רק על בליעות שיש בכלי נקי.

הצטרף לדיון

תגובה 1