איסור מחזיר גרושתו בגויה שהיתה נשואה לגוי ולאחר מכן שניהם התגיירו

שאלה:

גויה שהיתה נשואה לגוי והתגרשה לאחר מכן התגיירה ונישאה ליהודי האם לאחר שהתאלמנה מותרת לבעלה הראשון שגם עבר לבינתיים גיור

תשובה:

שלום רב,

כן היא מותרת לחזור לראשון. מאחר שאינו נחשב לבעלה, נישואיים אזרחיים, נישואים בערכאות אינם נחשבים כמובן לנישואין כדת משה וישראל האיסור שאמרה תורה שלא תוכל לחזור לבעלה הראשון נאמר רק בנישואין כדמו"י.