כשרות מוצרי מזון בחו"ל

שאלה:

שאלה אלו מוצרים ניתן לאכול באיסלנד ללא סימני הכשר הכוונה בעיקר לחלב חמאה ריבה בגטים טונה מוצרי פסטה האם את אלו ניתן

תשובה:

שלום רב

בחלב יש בעיה של חלב נכרי, ואין לאכול. בחמאה יש מחלוקת גדולה בין הפוסקים אם נוהג בה איסור של חלב נכרי, כך שגם יש להמנע, ראה כאן. בריבה יש בעיות כשרות, קשה לדעת מה נכנס שם, היא לא מאה אחוז פרי… בטונה יש חשש של תערובת דגים שאינם כשרים, זאת מלבד הדיון הנרחב על בישולי עכו"ם בטונה, ראה כאן. במוצרי פסטה לכאורה בדיעבד אין בעיה, אף שיש להמנע מחמת החשש שהקמח לא נופה. פירות וירקות חיים ניתן לצרוך ללא חשש, וכן קטניות למיניהם ניתן לקנות ולברור, אורז וכיוצא בזה. ומה שתביאו מהארץ זה הכי טוב.

כדאי להתעניין אצל הקהילה המקומית אם יש [חב"ד וכיוצא בזה] מה עוד ניתן לאכול שם.

נסיעה טובה!