שימוש במצלמות אבטחה שצילמו בשבת

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום רב. ברצוני לשאול שתי שאלות.
מי שערך שבת חתן בר מצוה באולם במלון ולאחר מכן רוצה להשתמש במצלמות האבטחה שהיו בחדר האוכל כדי לערוך וידאו. האם מותר לעשות כן?

תשובה:

שלום רב

אם היתה כוונתו מתחילה להשתמש במצלמות אלו זו בעיה, שכן באופן זה הוא מצטלם כל הזמן ביודעין ומתוך רצון. ואף אם האורחים שאינם מודעים לכך לא עוברים כל איסור, המארח לא יוכל להסתובב שם… אבל אם לא חשב על כך מתחילה, אלא שלמפרע לאחר השבת הוא רוצה להשתמש בהסרטה אין בכך איסור. וראה עוד כאן בענין זה.