צורת שמש וכוכבים במחשב

שאלה:

לאחרונה יצא לי להיתקל בשיעורי תורה שברקע של המרצה מופיע תמונות של שמש ירח וכוכבים, רציתי לשאול מה ההלכה לגבי זה ? (אם אפשר בבקשה מקורות)
מה הדין לתמונה או סרט שמופיע תמונה של אדם עם כנפיים ?
ואיך נראה מלאך ע"פ התורה ?
תודה.

תשובה:

שלום רב

מסתבר שאם מדובר במחשב שזה בעצם תמונה שאינה מתקיימת ולכמה ענינים אינה נחשבת תמונה כלל, כפי שכתבנו פעמים רבות כאן באתר לגבי חול המועד, אין בזה איסור. ראה בפתחי תשובה סי' קמא ס"ק ח שדן לגבי צבע ומכריע שציור בצבע דינו כשקוע שאסור, אבל כאן אין אפילו צבע אלא אותות חשמליים.  בפרט שמצינו שם שכאשר אין שום אפשרות לחשד עבודה זרה,  וכמו בציור המיועד לרבים בבית הכנסת התירו באופנים מסוימים, ומבואר שהאיסור אינו כללי ומוחלט בכל המקרים אלא תלוי בנסיבות, ולכן לא ניתן להוסיף מדעתנו מעבר למה שכבר נקבע בפוסקים מאחר שבזמנינו בלאו הכי אנשים לא עובדים עבודה זרה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. וספרים דתיים שעוסקים ב"תורה ומדע" ומופיע שם תמונות של "שמש ירח וכוכבים" מה ההלכה לגבי הספרים האלה ?
    אשמח לקבל מקורות
    תודה רבה.