צבע – חציצה בנטילת ידים

שאלה:

שלום וברכה!
טושים שמרוחים על היד, וקשה להסירם על ידי סבון ומים, האם מהווים חציצה לנט"י? (ראיתי שבמשנ"ב כתב שצבע מהווה חציצה, אך מהפס"ת הבנתי שעט הוי חזותא בעלמא).
ואם מהווים חציצה, מה יש לעשות כאשר רוצים לנטול ידיים, והצבע בדיוק על האצבעות, ולא יורד במים וסבון? תודה!

תשובה:

שלום רב

כיון שהצבע הזה אין בו ממשות הניתנת למישוש, יש להקל בו שאינו חוצץ, אף שלכתחילה יש להקפיד גם בכזו חציצה,  שכן זה תלוי במחלוקת ראשונים, ראה כאן ומדברי הט"ז.