ספק ליכלוך בשרי בחומוס – המתנה 6 שעות

שאלה:

שלום!
מישהו טבל סיגר של בשר (שאינו בחשיס"ב) בחומוס, ולא ידוע אם הבשר נגע בחומוס. אחד אחר אכל מהחומוס, וכעבור ארבע שעות רוצה לאכול חלב. האם הוא רשאי, בהתחשב בכך שלטענתו לא ראה בשר במה שאכל מהחומוס? תודה.
ומה הדין אם היה ידוע שהסיגר נגע בחומוס?

תשובה:

שלום רב

הוראת הגרש"ז אויערבך בענין זה, שכיון שלא היתה כוונה לאכול בשר, הליכלוך המועט הזה אינו מחייב המתנה של 6 שעות. כמובן שלכתחילה יש להזהר בזה מאוד. בפרט שיש שיאכלו חומוס כזה בארוחה חלבית ממש ויבואו להכשל בבשר בחלב.