נזק לרכב של שכן שחנה בשטח חניה פרטית

שאלה:

שלום וברכה ,
יש לי חניה הרשומה בטאבו. השכן שלי חונה בחנייתו כך שלעיתים הוא "גולש" לחניה שלי. אני לא מעיר לו בגלל חוסר נעימות. בשבוע שעבר הוא חנה כך שחצי מרכבו היה בחניה שלי, ואני כשנכנסתי לחנייתי שפשפתי את רכבו וגרמתי לנזק. מצד אחד, אם הייתי יותר זהיר זה לא היה קורה, אך מצד שני אם רכבו לא היה נכנס לחנייתי זה גם לא היה קורה כי היה לי יותר מרחב תמרון.
האם אני חייב על הנזק?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

לפי מה שנפסק בשו"ע, הנך פטור על הנזק.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' שעח סעיף ו ובביאור הגר"א שם ס"ק יז שלדעת רש"י חייב, מאחר שראה את הרכב והוא הזיק אותו במעשה, ולדעת הרמב"ם, הטור והשו"ע פטור, מאחר שהזיק שלא בכוונה.