כשרות לאינטרנט

שאלה:

ב"ה
שלום רב!
1.בקרוב אקבל אייפון 6 במתנה (סמארטפון)
ללא הכשר, האם מותר להחזיק במכשיר בלי להשתמש בו שאקבל מכשיר חדש?
2.האם כשאני מתקשר לחבר שידוע שיש לו מכשיר לא כשר האם אני מחטיא אותו?!?!
3.יש להעיר שאצלי במשפחה לא מקובל לעשות הכשר לטלפון או בכלל זה נרא כקיצוניות מיותרת. ועל אף שאין זו דעתי.זה קשה לגבור על זה מחמת הבושה, האם גם אני חייב להשיג הכשר כשזה המצב בבית?
תודה רבה!, (שאלה זו דחופה ביותר.)

תשובה:

שלום רב,

אין להשתמש בשום אופן בטלפון שאינו כשר, אפילו שעה קלה, זה מושך… וחבל מאוד. מותר להתקשר לאדם שמחזיק בטלפון כזה.

ולענין הבושה, כבר כתב לנו השו"ע בסי' א "אל יבוש מפני המלעיגים עליו בעבודת ה'"! מלבד זאת כדאי לשים לב, שמי שעומד חזק ויציב עם עקרונותיו אנשים מכבדים אותו, וגם אם צוחקים מעט, זה רק מתוך קנאה… לכל אדם יש כבוד לאנשים בעלי עקרונות. בתנאי שתהיה חזק בזה!

הצטרף לדיון

תגובה 1