כריכת רצועת התפילין על הבית

שאלה:

שלום וברכה!
התפילין שלי לא מתהדקות יפה אם לא כורכים את הרצועה סביב הקציצה או ששמים אותה מעל התיתורא. מה עדיף לעשות, או שעדיף שלא לכרוך כלל, אף שלא יהיה כ"כ נח להשאיר את זה לא מהודק דיו?
והאם כאשר כורכים את הרצועה סביב הקציצה, צריך להקפיד שלא תיגע בתיתורא?
ומה לגבי היו"ד שעל התפילין, כרגע אני כורך את הרצועה סביב הקציצה כך שזה מדביק את היו"ד אליה, ואם לא אכרוך, יהיה קצת מרווח, והבנתי שלכתחילה צריכה לגעת בתפילין.
תודה!

תשובה:

שלום רב

לכתחילה הקציצה קדושה יותר מהתיתורא, ועדיף היה לכרוך על התיתורא, אבל אם כך היו"ד מתהדקת יותר זה בהחלט עדיף. ואגב יש פתרון מקובל לגבי היו"ד להשחיל גיד בתוך התיתורא ולקשור את היו"ד עם החלק העליון של התיתורא [העיקר שהגיד לא יהיה מתחת לתיתורא משום חשש חציצה], תפנה לאדם שעוסק בתפילין ויעשה לך את זה, זה מומלץ.