ילד מחוץ לנישואין.

שאלה:

אני וזוגתי לא נשואים אך בקשר זוגי כבר 10 שנים.
וכרגע היא בהריון ממני.
האם הילד יחשב כממזר?
והאם אנו צריכים להינשא ?
יש לציין ששנינו יהודים אך חילונים ולא מבינים כלום בהלכה.
בתודה מראש, תום לוי

תשובה:

שלום רב,

הילד לא יחשב ממזר. הילד כשר לחלוטין, אלא שיש צורך לערוך הכרת אבהות בבית הדין הרבני. שבו האישה ואתה מצהירים שהילד ממך.

ההלכה קובעת שילד הנולד מפנויה דינו כ"שתוקי" (סוג של ממזר מדרבנן), עד שתאמר האם שהוא מאדם כשר. כלומר, די בכך שהיא אומרת שאתה האב, ומן הסתם אתה אדם כשר, כדי שיהיה כשר לחלוטין. (ישנה אפשרות נוספת להכשיר את הילד ואין כאן המקום להרחיב בכך) די בכך שאתם בקשר זוגי באופן שכולם יודעים על כך והיא גם מצהירה מיהו אביו של הילד, כדי להכשיר את הילד.

אבל אולי באמת הגיע הזמן להתחתן?!