בדיקת ענבים כהים מתולעים

שאלה:

שלום וברכה-כיצד לבדוק ענבים שחורים?יישר כח (זמן רב שנמנענו מענבים-כעת אנו צריכים לעשות מהם צימוקים לצורך רפואה-האם עדיף להימנע או יש דרך לבדוק בבטחה בע"ה? יישר כחכם על זמנכם היקר

תשובה:

שלום רב

הענבים הכהים אכן יותר נגועים מהבהירים, אחרי השרייה של שלוש דקות במי סבון ושטיפה תחת זרם של ברז, יש לפתוח כמה ענבים למידגם לראות שאינם נגועים. במקרה שנמצאו נגועים יש לפתוח אחד אחד. לא נמצאה נגיעות אפשר לאכול הכל.

ערב טוב.