צביעת שיער באבלות

שאלה:

שלום רב אמי נפטרה לפני חצי שנה אני גרושה אמא ל4.עד היום לא צבעתי את שערי לא עושה גבות האם מותר לי לעשות בן זוגי אמר לי ללכת לעשות? ועוד שאלה אני שמה בשיער סרט שחור לסמל אבלות האם זה בסדר ומה עלי עוד לעשות בכללי בזמן האבל יודעת שלבן אסור ללבוש או לקנות אצלנו האשכנזים….

תשובה:

שלום רב

אין כל איסור לצבוע שיער ולעשות גבות בשנת אבל, ההגבלה על איפור קייימת רק עד סוף השלושים או עד סוך השבעה ראי כאן.

המנהג לשים סרט שחור הוא מנהג של גויים, יהודים לא עושים זאת, הדרך שלנו הוא לקרוא תהילים לעילוי נשמת הנפטרת ולהתחזק במצוות.

מותר ללבוש בגדים לבנים, אבל לא קונים בגדים חדשים [למנהג בני ספרד האיסור על בגדים חדשים הוא רק לבנים, ולבני אשכנז גם בצבעוניים].

מיותר לציין שהתורה אוסרת קיום יחסים שלא במסגרת נישואין ןללא שמירת טהרת המשפחה. אם טוב לכם יחד, תתחתנו ותקימו בית יהודי אמיתי שמקנה לילדים שבת כשרות טהרת המשפחה, ותראו מהם רק נחת ושמחה.