סיום השלושים לאחר חג השבועות

שאלה:

יום הפטירה והקבורה היה ביום ראשון ג' בסיון. רציתי לברר מתי מסתיימת תקופת השלושים לענין דיני האבילות.
כמו"כ האם תקופת השלושים לענין החיוב לקדיש ולגשת לפני העמוד וכן לענין ללמוד משניות ועליה לקבר תלויה בדיני האבילות או שהיא מסתיימת ביום השלושים לקבורה בכל מקרה?
בתודה ובכבוד רוני לוי

תשובה:

שלום רב

בתחילת חג השבועות מסתיים שבוע [שהרי החג מבטל את השבעה], החג עצמו נחשב כשבוע נוסף, ומכאן ואילך סופרים עוד 16 יום לסיום השלושים.

בשורות טובות.

מקורות:

שו"ע שצט סעי' ח.