האם מותר לשקר על הבחורה שאני רוצה להתחתן איתה?

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אני מצטער על השאלה הקשה אבל היא מאוד מטרידה אותי וחשובה לי אז אשמח לתשובה שתעזור לי. (אני עדיין לא נשוי).
לצערי הרב לא זכיתי לשמור על עצמי כל חיי ונפלתי בעבר עם מישהי ולא הצלחנו להתגבר וקיימנו יחסים.
כמובן שאני מתחרט על מעשיי הרעים וחזרתי בתשובה על זה ואני רוצה ותמיד רציתי להקים בית כשר ונאמן בדרך התורה.
לאחרונה הכרתי בחורה טובה ברוך ה' שאני חושב שתתאים לי מאוד והשאלה שלי היא כזאת. אם במידה והיא תשאל אותי על העבר שלי בנושא הנ"ל, האם בשביל לא לאבד זוגיות עם פוטנציאל כזה מותר לי להגיד לה ששמרתי על עצמי בקטע הזה? מה שנקרא "שקר לבן".. סליחה על הביטוי הזול אבל לא מצאתי דרך אחרת לתאר את זה. ואם אסור לי, אז איזה פיתרון אחר יש לי כדי לא לאבד אותה?
זה באמת כלכך חשוב לי ואני ממש לא רוצה לאבד אותה רק בגלל זה, אז אני באמת אשמח לתשובה שתעזור לי להבין.
(דרך אגב, אני מוכן לעשות הכל כדי לא לאבד בחורה כזאת).

תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

בעצם השאלה היא האם יהיה מותר לך לשקר כדי שלא לאבד אותה. האמת היא שודאי עדיף שלא תשאל בנושא ולא לאלץ לומר דבר שאינו אמת. אולם לשאלתך, אני סבור שמותר לך לומר דבר שאינו אמת אם זה למטרה טובה עבור שניכם, מאחר שכבר חזרת בתשובה שלמה. משום שאם השאלה הזו מטרידה אותה מן הסתם זה רק ברמה האם אתה "סוג" אדם כזה, האם אתה במצב כזה היום. אולם כפי שהינך מכיר את עצמך, זה נחלת העבר שפעם אחת מעדת, וזה לא משפיע עליך היום, נמצא שבאמת אין אצלה הבדל אם זה נעשה או לא, ועל כך נאמר שמותר לשקר מפני השלום – כלומר, למטרה טובה ושאין בה גניבת דעת וכד'.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב, קודם כל הרגעת אותי וגם עזרת לי מאוד.
    רציתי לשאול ברשותך שאלה נוספת שהיא: במידה וניהיה כבר נשואים ויעברו השנים, איך אוכל לסחוב איתי את המצפון הזה ששיקרתי לה בדבר כזה?
    אלא אם כן עד אז אני כבר אתרגל לזה ולא יהיה לי קשה עם זה.

  2. הגמרא אומרת שאדם עושה יחסים לפני חתונה הרי 4 דעות במיטה אם כן למה לא לספר ואולי תירצה רק מישהו שדעתו איתה בלבד ולכן צריך לספר האם הטענה מוצדק?? תודה רבה

  3. אם לא תוכל "לסחוב" אז תספר לה. אבל באופן עקרוני אני סבור שלא באמת איכפת לה ההיסטוריה שלך בנושא, אלא האם אתה אדם כזה או לא. ולכן אין כאן תרמית משום שברוך ה' אתה כבר כלל לא שם,.