קביעת סעודה בדגני בוקר

שאלה:

האם דגני בוקר שיבולת שועל נחשבים מאפה מזונות שאם אכלתי שיעור 224 גרם אני צריך לברך ברכת המזון ? אם אכלתי את זה עם חלב החלב מצטרף לשיעור? כי זה כמו מאכל אחד

תשובה:

שלום רב

לגבי דגנים דקים ממש כמו ברנפלקס יש להקל שאין להם בכלל תואר לחם ואין בהם קביעות סעודה, על עבים יותר כמו כדורים או כריות נחלקו בזה הדעות, ראה וזאת הברכה עמ' 202 המיקל יש לו על מה לסמוך [בפרט שלשיטת החזון איש השיעור גדול הרבה יותר] והטוב לאכול קצת פחות או בתוך סעודת פת. החלב בכל מקרה אינו מצטרף לשיעור.

שבוע טוב.