צביעת רצועות תפילין לשמה

שאלה:

שלום הרב,
בזמן שצבעתי את רצועות התפילין לשמה, נפל המיכל צבע על התפילין ונשפך קצת על התפילין.
באזור שראיתי שנשפך חזרתי בצבעתי לשמה.
אז רציתי לשאול, האם יש תיקון לרצועות פרט לגירוד!?
הרי הדיו שנשפך בטעות מהמיכל לא היה לשמה, אומנם הצביעה בכללי כן הייתה.

תשובה:

שלום רב

אפשרות נוספת לצבוע בצבע אחר שאינו שחור ועל זה צבע שחור, ואז אין צורך לגרד. הכלל הוא באופן זה שכיון שיש ספק אם כתב על גבי כתב העיקר העליון או התחתון, ממילא כאן ממה נפשך זה בסדר, שכן אם העליון הוא העיקר צבעת לשמה, ואם התחתון עיקר, אם כן יש את הצבע הראשוני שהיה בסדר. אבל כשהכל שחור יש צד שאולי הכל טפל ונוסף וזה לא נחשב צבע אחר, וממילא חלקו נעשה בפסול.

אינני יודע פתרון נוסף.

מקורות:

ראה ביאור הלכה סי' לג ד"ה פסול.