באיזה בית כנסת להתפלל

שאלה:

שלום כבוד הרב.
יש לי 2 בתי כנסת ליד הבית אחד יש לו 3 תפילות ביום והשני פעיל רק בשבת איפה להתפלל בשבת

תשובה:

שלום רב

לשניהם יש קדושת בית כנסת, ואתה יכול להתפלל היכן שאתה חפץ [אם באחד מהם יש ציבור יותר גדול יש ענין של ברוב עם הדרת מלך]. העיקר לבחור את הבית הכנסת ששם מתפללים יותר במתינות ובכובד ראש, ותוכל לכוין שם טוב יותר בתפילה.

שיתקבלו התפילות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שיקול נוסף, בבית הכנסת הרחוק יותר יש יותר שכר פסיעות, ובמחשבה שנייה אולי הרב לא הזכיר את השיקול הזה כיוון שעדיף לסמוך על הערוב כמה שפחות וממילא בשבת יש ללכת דווקא לקרוב יותר…