אור שנדלק אוטומטי במלון בשבת

שאלה:

אורח השוהה במלון בשבת בחו"ל, צריך לצאת מחדרו. דא עקא, כאשר הוא הולך במסדרון נדלק האור. (אין גוי אחר שהולך עימו)
הם יוכל לצאת מחדרו? ניתן להחשיב כזאת כפס"ר דלא ניחא ליה?

תשובה:

שלום רב

אין להגדיר זאת כפסיק רישא דלא ניחא ליה, כיון שדוקא בגלל איסור השבת לא ניחא ליה בכך, באופן כללי הוא מעוניין בזה. ראה ארחות שבת פרק כו סעי' כח.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. במקום מואר מאוד אתה צודק אבל במסדרונות שאין חלון או שהוא לא מספק זה לא כך, והכל לפי הענין. ככל שהמקום גדול יותר החלון משמעותי פחות…