תרופה למניעת הרטבה בשבת

שאלה:

כדור מנירין שנועד לזקנים לשליטה בסוגרים

והרופאים ממליצים לילדים /נערים הסובלים מהרטבת לילה לקחת את זה לפני השינה שעוצר ל7 שעות, השימוש הוא לתקופה, וכך עוצרים את ההרטבה עד שהילד /הנער נגמל.

לילה שלא לוקחים במהלך התקופה מרטיבים,
וכאן נשאלת השאלה
עקב שההפסק הורס את הרצף ומביא את הילד לחוסר בטחון עצמי ותוקע את התהליך האם מותר להשתמש בו בשבת.

תשובה:

שלום רב

כל תרופה שלוקחים אותה לאורך זמן ולא רק בשבת זו והרצף דרוש, מותר לקחת בשבת, גם אם לא מדובר בחולי ממש [כך התירו פוסקי זמנינו לקיחת כדורים לסידור וסת וכדומה] בפרט שכפי שאני מניח מדובר בילד מתחת לגיל מצוות, וגם ההרטבה עשויה לגרום לו ליאוש בושה וצער רב. ראה עוד כאן ובתגובות.

שבת שלום ורפואה שלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השאלה מה בבחור שכבר הגיע למצוות

    ולמעשה לא מדובר בתרופה שמרפאית.אלא שחוסמת את הסוגרים ומפחיתה את כמות השתן

    מתוך אתר כללית

    תרופות לטיפול בהרטבת לילה
    1. מינירין
    מחקרים רפואיים אמינים הוכיחו שהתרופה הזאת יעילה ובטוחה לשימוש בילדים. התרופה מחליפה את ההורמון ווזופרסין (ADH) המופרש באופן טבעי במוח. ההורמון הזה מפחית את כמות השתן שמיוצרת בזמן השינה. ילדים שאינם סובלים מהרטבת לילה מפרישים באופן טבעי מהמוח את ההורמון הזה. ילדים שסובלים מהרטבת לילה אינם מפרישים אותו בכמות מספקת או ליתר דיוק הם לא מפרישים אותו במחזוריות המתאימה, ולכן מייצרים כמות מוגדלת של שתן בשעות הלילה.