עבד עברי ועבד כנעני

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
מה ההבדל בין עבד רגיל לעבד כנעני ?

תשובה:

שלום רב

עבד עברי, הוא יהודי לכל דבר, שגנב כסף ואין לו לשלם, שמוכרים אותו לעבד אצל יהודים צדיקים שילמד ממעשיהם הטובים תוך כדי עבודתו.

עבד כנעני, זה גוי שמוכר עצמו לעבד אצל יהודי, ועל ידי תהליך מסויים של גיור חלקי הוא מתחייב במצוות כאשה, כאשר הוא משתחרר הוא משלים את הגיור ונעשה יהודי לגמרי.

לכן עבד עברי עבדותו מוגבלת לשש שנים, בשונה מכנעני ועוד ועוד.