נטילת תרופות בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב,אני לא מרגיש טוב ויכול להיות שאכנס לשבת עם חום מותר לקחת כדור בשבת מטעם ביטול עונג שבת אם לא אקח ואהיה בצער,למרות שחכמים אסרו על נטילת כדורים וכיוצא בהם.(החום אצלי יכול להגיע בסביבות ל38 מעלות ואילך)

תשובה:

בנוגע לנטילת תרופות בשבת חילקו חכמים בין חולי למיחוש בעלמא. כלומר כאשר יש מעט כאב ראש וכדומה אסור לקחת תרופה, אבל כאשר האדם נופל למשכב מחמת חוליו, כמו חום או תחושה רעה שגורמת לו לשכב – מותר לקחת תרופה, ולכן אם יש אכן חום, אף שאינו גבוה במיוחד, כמו זה שהזכרת – מותר.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

תגובה 1