לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כשרות על אוכל שאינו בריא

שאלה:

בס"ד.
שלום רב.
שאלתי:
מדוע אין מערכת הכשרות הרבנית ו-או הבדצי"ם אינם אחראים לבדוק כשרות על נפשנו כמו על גופנו, שהרי כתוב"ונשמרתם מאוד לנפשותיכם" וגם "והישמר לך…" וגם אם לא מתפקידם לשמור על נפשנו, הרי שהרמב"ם מביא שנפשותיכם נוגע לגוף. כיצד הם מתירים לנו כיהודים לכלל העם, לאכול מזון שהוכח כי פוגע בבריאות. כגון צבעי מאכל, שומן טראנס ומונוסודיום גלוטמט

תשובה:

שלום רב

אני מבין שהשאלה שלך יותר רטורית ואתה לא ממש מצפה לתשובה, ובכל זאת אומר את המובן מאליו, כל מה שאינו אסור על פי הלכה לפי גדרי ההלכה המובהקים אינו קשור למערכות הכשרות. וכיון שאין איסור לאכול מה שהזכרת כאשר זה נעשה במידה מתונה [מדובר במוצרים שמשרד הבריאות מאשר אותם כראויים לאכילה] אף שמומלץ לאכול אוכל בריא ככל האפשר, אין זה מענינם של גופי הכשרות.

הצטרף לדיון

תגובה 1