לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עשה לך רב

שאלה:

בס"ד
שלום רב
בדור שלנו , לצערנו יש הרבה אנשים שקוראים לעצמם " רבנים " ולוקחים על עצמם אחריות לתת הנחיות ועצות לאנשים שפונים אליהם. אישה חרדית אחת שפגשתי , אמרה לי שאם הרב שלה יגיד לה " תקפצי מחלון ביתך " היא וודאי תשמע בקולו ותעשה זאת כי זו מצווה לשמוע לרב. אני יודעת שזו מצווה , אבל האם בכל זאת יש מקרים שבהם אפשר לא לשמוע לרב כשמדובר בדברים כאלה ?
אם רב אומר משהו וזה נשמע מאוד מוזר ולא נכון ולא ראוי לעשות , האם יש אפשרות לפנות לרב אחר ולשאול אותו את אותה שאלה ? אדם שעשה לו רב , חייב להצמד רק אליו ולשמוע רק את מה שהוא אומר מבלי להתחשב בעצות של רבנים גדולים וחשובים אחרים ?
תודה.

תשובה:

שלום רב

ברגע שרב אומר משהו שנשמע חריג יש לברר ולהתייעץ עם רב נוסף, וכאשר הוא אומר משהו שנוגד את ההלכה ודאי שאין לשמוע לו. אבל ודאי שאם מדובר ברב המוערך על ידי תלמידי חכמים שני הדברים האלו לא יקרו… הרבה נזקים היו מכאלו שמכנים עצמם רבנים ואנשים תמימים נופלים ברשתם… יש לקבל רק רק שבקי בהלכה ומקובל על תלמידי חכמים, והנהגתו נורמלית בלי מיסטיקה מיותרת, ואינו נוטל שכר על עצותיו…

בהצלחה.