עניית אמן יהא שמא רבא בזמן לימוד תורה ביחיד וברבים

שאלה:

שלום לכבוד הרב/נים .
אדם הנמצא בלימודו בבית המדרש לא עונה אמן לברכות , אבל אם שומע קדיש לאחר לימוד של ציבור באותו המקום או תפילה שמתחילה לאחר שיעור תורה והוא ממשיך בלימודו , האם חייב לענות על 5 האמנים הראשונים לפחות עד דאמירן בעלמא ?
האם חייב או פטור ? ואם יש מחלוקת בנושא , מה הכי נכון לעשות ? ומה קורה בלימוד ברבים?
אם אפשר לקבל גם מקורות לצורך עיון .
תודה ויום טוב .

תשובה:

שלום רב

אם הוא חלק מהשיעור או מהמנין הוא חייב לענות, אבל אןם אינו חלק מהם וענית האמן מפריעה ללימודו, אינו חייב להפסיק, אם זה לא מפריע, ודאי כדאי להרוויח את הזכות הגדולה.

מקורות:

על כך שאין חיוב לענות ממנין אחר ראה ס’ הליכות שלמה תפילה פרק ו סעי’ יב.