מעשר ממתנות

שאלה:

שלום הרב

אם ההורים של אשתי נתנו כסף על מנת שהיא תקנה בגדים ונעלים האם זה חייב במעשר?

תודה

כל טוב

תשובה:

שלום רב

מתנת כסף מחוייבת במעשר כספים, אולם, אם ההורים נותנים את הכסף כדי לקנות משהו מיוחד ומסויים, יש שכתבו שלעיתים המקבלים הם רק שליחים של ההורים לקנות את אותו הדבר והכסף אינו נעשה שלהם לגמרי, ומשום כך אין חיוב להפריש ממנו מעשרות, והדבר תלוי כיצד נעשית המתנה. דבר זה מצוי בעיקר במתנות גדולות, כגון קניית דירה או כלי חשמלי יקר, שודאי אין כוונת ההורים לתת את הכסף לבניהם, אלא רק עושים אותם שליחים עבורם לקנייתה. ונראה שבדרך כלל במקרה כזה ההורים מקפידים בדרך כלל שהכסף ילך ליעוד המיועד.

מקורות:

ראה דרך אמונה מתנות עניים פרק ז הערה סז.