הכרתת זרע עמלק לעומת הטרור הערבי

שאלה:

שלום רב,

רציתי לדעת מה ההבדל בין ג'יהאד (מלחמת הקודש) ערבי לבין מצוות מחיית עמלק

תשובה:

שלום וברכה

ההבדל הוא פשוט ואין תשובה אמיתית אחרת. בורא העולם ציוה [בתנאים מסוימים אגב שאינם קיימים היום] להכרית את זרעו של עמלק. אם לא היה מצווה על כך זה היה העוון הכי חמור, ברגע שציוה על כך זו מצוה של ממש. תשאל, הרי גם הערבים חושבים שזו מצוה לחסל את כל העולם, אמת, אבל את זה הם בדו מליבם… עכשיו אם נשאל מה סיבת המצוה, ברור כפי שמובא בכל הספרים שעמלק הוא שורש הרע והכפירה בעולם.

חשוב שיהיה ברור, הכלל הוא ש"אין רע יורד מלמעלה" רק בורא העולם יודע מה טוב לעולם כולו צדיקים ורשעים כאחד, וכפי שניתוח ראש הוא כואב ומסוכן אבל הוא טוב לחולה, כך המתת העמלקים. הכל תלוי בשאלה מי הוא הקובע..