מתנות מאבל

שאלה:

שלום,
האם מותר לסבא אבל על מות אימו לקנות מתנות לנכדים שלו בכל תקופת שנת האבלות?

תשובה:

שלום רב,

אסור לאבל לשלוח מתנות בימי האבלות, אך יש להקל בכך בשבת [בכפוף לתנאי נתינת מתנה בשבת].

מקורות:

הרמ"א ביו"ד סי' שפה כתב שאסור לאבל לקבל משלוח מנות בפורים, וסתם מתנות בכל שנת האבל על אביו או אמו. אולם במצוות משלוח מנות בודאי הוא מחוייב ככל אדם אחר. וראה בב"ח סי' שפט שכתב שללא מצוות משלוח מנות היה אסור לו לשלוח סתם כך מתנות לחברים. וע"ע קיצור שו"ע ריב סעי' ב משנה ברורה תרצו ס"ק כא. ומשנה ברורה סי' שו ס"ק לג.