האם כל בשר מהודר הוא גם חלק?

שאלה:

שלום רב, האם כל בשר בכשרות מהודרת הוא חלק? האם מותר לאכול במסעדה בשר שאני לא יודע אם הוא חלק או לא? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

כל בשר כשרות מהודרת כמו של בד"ץ העדה החרדית, הרב רובין, שארית ישראל, הרב לאנדא, הוא חלק.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במחילה, אבל האמנם??? עדה חרדית חלק לפי הבית יוסף? שארית ישראל? אפילו הרב לנדא עצמו שכשרותו הובאה פה, ציין שתחת כשרותו יוצא בשר גם חלק (חלק ממש, לפי הבית יוסף) וגם גלאט, וששניהם זה לא אותו דבר.

    כפי שמובא פה
    https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=70113&lang=HEB

    שוב במחילה, קטונתי, אבל לדעתי התשובה שניתנה כאן צריכה בדיקה חוזרת

  2. לא ידעתי על חלוקה זו שעשה הרב לאנדא, עכ"פ שאר הכשרויות שהזכרנו מקפידים [על פי הבנתם בבית יוסף, אני מבין מדברי הרב לאנדא שחולק איתם בפרטים מסוימים] על חלק בית יוסף.
    אם יורשה לי אפרט מעט יותר: יש מערכות כשרות אחרות [בלי לפרט] שמשיקולים מסחריים מפרסמים כאילו במערכות הכשרות האשכנזיות לא עושים לפי הראוי לספרדים. העובדות הן שכאשר שוחטים נניח מאה פרות, מערכות הכשרות שהזכרתי לוקחים הרבה פחות פרות מאלו שלוקחים אותו שהכפישו, ודו"ק כי אינני רוצה להאריך בזה..