לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תלונה ליחידת האכיפה של משרד הכלכלה

שאלה:

שלום וברכה,

יש אפשרות להגיש תלונה נגד מעסיק אשר לא פתח לעובד קרן פנסיה ואשר אינו מוסר תלושי שכר לעובד ב"יחידת האכיפה של משרד הכלכלה".
האם יש לזה דין של ערכאות?

תשובה:

שלום רב,

אין אפשרות להגיש תלונה ללא היתר מבית דין למרות שאין זה נושא של ערכאות. והסיבה לכך היא משום שישנה אפשרות שהם יגבו ממנו כספים שלא כדין, וגם צריכים לדעת מה התנה המעסיק, לכן חייבים לגשת תחילה לבית הדין לדון על הנושא.