תיקונים בדירה ללא חוזה

שאלה:

אנו מתגוררים מזה כמה שנים בדירה בשכירות. לפני מס' חודשים פג תוקף השכירות ולא יצא לחדשו. כעת היה קלקול שהצריך תיקון של בעל מקצוע באחת הדלתות ובעל הדירה טוען שכיוון שאין חוזה בתוקף הוא לא צריך לשלם על התיקון. מה הדין במצב זה?

תשובה:

שלום רב,

אם דברו עם בעל הבית שממשיכים בינתיים הוא חייב בתיקון שמן הסתם דמי השכירות כולל התחייבות מצד הבעה"ב לתקן

אם הם לא דברו ביניהם כיון שבזמנינו המנהג הוא שבמצב כזה הבעה"ב צריך להודיע תקופה לפני כן אם רצונו להוציא את השוכר דעתי שגם לפי המחנ"א (שכירות יא) גם במקרה שהוקרו הבתים הבעלים לא יכול לדרוש יותר על הזמן ששהה השוכר בבית אחרי סוף תקופת החוזה ואם כן לא יוכל להוריד הבעה"ב מעצמו את החיוב לתקן שניתן תמורת דמי השכירות וכמו שכתב הש"ך (שלג מד ובמקרה הזה המחנה אפרים יודה לו)  וביחוד שלהרבה פוסקי זמנינו החיוב לתקן גם תקף מצד המנהג הנהוג כיום גם בלי שכתבו על זה בחוזה וכל עוד הוא דר בשכירות במצב שאין אפשרות לבעל הבית מצד הדין להוציאו מיד, הבעל הבית חייב בתיקון