מסחר ומכירות ביום שישי לאחר חצות היום

שאלה:

בס"ד
שלום רב
האם מותר לעסוק במכירות למטרת פרנסה ביום שישי עד חצות היום כלומר עד 12.40 לפי שעון קיץ ?
הכוונה שלי היא שפרסמתי מודעות של יד שניה באתרים , ויש אנשים שמתקשרים ביום שישי ורוצים לשאול פרטים על המוצרים , וחלק רוצים גם לקנות ביום שישי עצמו לפעמים לאחר חצות , כמה שעות לפני כניסת השבת . האם הדבר מותר ? או שלא ראוי למכור בשעות אלו ?
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

לפני חצות היום ודאי אין כל בעיה, ומותר גם לכתחילה לעסוק במסחר וזה בסדר גמור, על עשיית מלאכה לאחר חצות היום – מה שכתב השו”ע (רנא סעי’ א’) שהעושה מלאכה בערב שבת מן המחנה ולמעלה אינו רואה סימן ברכה באותה מלאכה, כבר כתב במשנה ברורה שם (סק”א) שזה דוקא מלאכה פיזית, אבל מסחר – פרקמטיא מותר. ואף הוסיף כי רואים מהגמרא כי זמן סגירת החנויות הוא סמוך לזמן הדלקת הנרות. בנוסף כתב הרמ”א שם כי הכוונה היא למלאכה קבועה אבל אם הוא עושה זאת דרך ארעי מותר.