חרדות

שאלה:

: אשמח אם הרב יענה לי שלפני הנישואים הייתי רווקה בגיל 18 19. היה לי חבר זכור לי משהו מעורפל שיום אחד בבית שלו שחזרנו מאיזה מקום שם בבית. שלו בחדר הוא שם לי טבעת ואמר הרי את מקודשת לי לפי מה שזכור לי שאני שמחתי וידעתי שחסר משהו אני בטוחה שלא. היה אנשים וכולם ישנו כיום אני נשואה לגבר חרדיי ואני גם חרדדית בהריון שלישי בעודי רווקה בדקתי באינטרנט וראיתי שרק אם יש עדים ולא היה עדים זה תופס במקרה כזה לא צריך גט והייתי רווקה ובהמשך אחרי 5 שנות נישואין התחילו לי חרדות אז שלחתי את אמא שלי לדבר עם הבחור החילוני שהיה לי והוא זכר מקרה אחר שהיה בחו"ל עם טבעת שאבא שלו קנה בחדר לבד אמר שזה היה בצחוק לכן החלו להופיע לי חרדות לגבי הזיכרון שלי שמה היו עדים ואני. לא יודעת וכבוד הרב הצדיק יפסוק לי בחותמת שלך
כי אני לא מתפקדת בבית. ולא עם הילדים ואני בדיכאון תודה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב,

את יכולה לחזור לתפקוד מלא! הכל בסדר. אכן בלי עדים אין חשש לקידושין. כלומר, אפ האנשים ישנו ולא הבחינו בנתינת הטבעת אין חשש לקידושין.