הדס שנקטם ראשו והקטימה ניכרת

שאלה:

שלום לרב.

לגבי מצות ארבעת המינים.
הדס שנקטם ראשו-כשר.
כך פסק מרן בשולחן ערוך.
השאלה שלי לדעת מרן השולחן ערוך אם הקטימה של ההדס נראית לעין והעלים לא חופים את הקטימה.
האם כשר?

תשובה:

שלום רב

זו שאלה נכונה, שכן הראשונים נימקו את דבריהם בכך שהקטימה אינה ניכרת בגלל העלים ואם כן יש לשאול מה הדין כשהיא ניכרת, ולמעשה נחלקו בכך הדעות:

הפרי מגדים סי' תרמו משב"ז ס"ק יב פסל. ובביכורי יעקב שם ס"ק כב כתב שניתן להכשירו על ידי שיקטום עוד מעט מהעץ עד הקן הבא שיחוף על עצו. אולם החזון איש בסי' קמו ס"ק ל חלק על הפרי מגדים וסבר שאחרי שהתירו הדס קטום גם באופן זה שהקטימה ניכרת הוא כשר. ועיי"ש ראיותיו.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה.

    מפשט דברי מרן השולחן ערוך האם ניתן לומר שקטימה הנראית לעין-כשר?
    שהרי בפשטות דבריו הוא כותב שהדס שנקטם ראש-כשר והוא לא מחלק בין קטימה הנראית לבין קטימה שלא נראית.

    תודה.