דם בקינוח מי לאחר הטלת מי רגלים

שאלה:

אשה בחודש תשיעי להריונה, גילתה כתם דם בגודל של חוד מחט בקינוח מיד אחרי הטלת מי רגליים, האם זה הופך אותה לנידה

תשובה:

שלום רב

בענין זה נחלקו הדעות, אם בקינוח אחר הטלת מי רגלים מיד בלא כל שהות חוששים שהרגשת מי הרגלים מטעה ובעצם היתה כאן ראייה בהרגשה, או שלא חוששים לכך ודינה ככל קינוח שאינו אוסר אלא בגודל של גריס [ויש שהקלו בנייר קינוח אף ביותר מגריס]. על מחלוקת זו ראה בהרחבה במדור הבירורים שבסוף ספר מראה כהן, ושם נטו לומר שהמיקל יש לו על מה לסמוך. בענין זה יש מסורות שונות בין מורי ההוראה, הוראתו של הגר"ש וואזנר היתה שאם לא המתינה כחצי דקה לפחות בין הטלת מי הרגלים ועד הקינוח יש להחמיר גם בפחות מגריס, וכך אנחנו כאן נוהגים להורות, אבל כל אחד יעשה בזה כהוראתו רבו.

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ישר כח ותזכו למצוות על המענה. בהמשך לשאלה האם יש צד, על הצד שרוצים להקל, בללכת למקווה בלי לספור 12 ימים, ואם נאמר שאי אפשר, האם אפשר לספור שבעה נקיים ישר מהיום הראשון ולא להמתין 5 ימים, מכיון שהבעל היה בחו"ל ולא היה עם אשתו עד הזמן שהתעוררה השאלה

  2. אפשר לצרף כאן את השיטות הנ"ל לדעת הסוברים שאם לא שימשה אינה סופרת חמישה ימים, ולהתחיל מיד בהפסק טהרה ושבעה נקיים.