ברכה על דגני בוקר מקמח שיבולת שועל

שאלה:

שלום כבוד הרב,
על דגני בוקר שעשוים בעיקר מקמח שיבולת שועל (56%) ואני מדגישה שכתוב "קמח" ולא רק שיבולת שועל. האם זה נכון שמברכים על זה מזונות ובסוף מעין שלוש?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אין כל ספק בדבר, כיון שזה עשוי מדגן יש לברך מזונות ועל המחייה [לגבי שיעור ברכה אחרונה, לכתחילה יש לאכול כזית מהדגן עצמו תוך ארבע דק', כלומר, כיון שרק 56% דגן והשאר מינים אחרים, יש לאכול כמעט שני כזיתים. אמנם המברך על המחייה גם בכזית אחד תוך כדי אכילת פרס יש לו על מה לסמוך, כיון שהכל טפל לדגן, כפי שהאריך לבאר במשנה ברורה בסי' רח סעי' ט].