תשמיש המיטה באבלות

שאלה:

אבא שלי נפטר לפני שבוע וחצי רציתי לשאול שלוש שאלות
1.האם האיסורים תשמיש המיטה רחיצה סיכה וכו' הוא לכל ימי ה 30 ? או לכל השנה? או רק לימי השבעה?
2.סגרתי אילת לקראת סוף חודש יולי עם הבן זוג שלי האם מותר לי ללכת? זה יוצא לאחר ה 30 יום
3.אח של הבן זוג שלי מתחתן באוגוסט כיצד עליי לנהוג? ללכת לא ללכת?

תשובה:

שלום רב

האיסור של תשמיש המיטה בעל עם אשתו הוא רק בשבעה ולא בשאר שלושים ימי האבל, אבל יש איסור חמור יותר!!! אסור לקיים יחסים שלא במסגרת הנישואין ואיסור חמור עוד יותר לקיים יחסים ללא טבילה במקוה על כל מה שכרוך בכך בענין טהרת המשפחה [הפסק טהרה ושבעה נקיים וכו'], כך שאין כל היתר לעשות זאת, ואני משוכנע שאם תקבלי על עצמך לשמור על טהרתך, זה העילוי נשמה הגדול ביותר שיהיה לאביך.

רחיצה בכל שלושים ימי האבל רק במים פושרים ולא בחמים.

נופש מותר בחיק המשפחה המצומצמת בשנת אבל, אבל שוב, רק בני זוג נשואים!

לא הולכים לחתונות של ידידים בשנת האבל.

בשורות טובות ומן השמיםתנוחמו.