שטיפת כלים בכיור אחד חלבי ובשרי

שאלה:

האם יש בעיה לשטוף כלים מעל כיור שמיועד גם לבשר וגם לחלב כשיש חשש (גדול מאוד) למשל שיקפוץ שאריות חלב לסיר בשרי בזמן השטיפה ?

תשובה:

שלום רב

הכלל הוא, שמגע קר לא מבליע איסור. ולכן, מעיקר הדין, אם אתה לא משתמש במים חמים ברחיצת הכלים, ולא שופך מים חמים על גבי כלים הנמצאים בכיור, אין בעיה להניח את כולם יחד ולרחוץ אותם בכיור אחד. אולם לא הייתי ממליץ לעשות זאת, היות ולעיתים עלול לקרות ששופכים גם מאכלים חמים ולא שמים לב שיש שם כלי. כמו כן לעיתים לא רוחצים היטב די הצורך ונדבר על הכלי שומן חלילה של המין השני. עלולים גם להתבלבל בין סוגי הכלים. לכן הטוב ביותר הוא שלא להניח אותם יחד, אלא לאחר כל ארוחה לרחוץ את הכלים ולנקות היטב את הכיור.

גם באופן זה כמובן אסור להשתמש במים חמים כיון שעל ידי כך הכיור הוא טרף לגמרי ומליע מטעמו בכלים. המהודר ביותר כמובן הוא שיש שני כיורים נפרדים.