פסיק רישא בגוי

שאלה:

שלום.
האם רשאי יהודי לצוות את הפועל הגוי שלו לרחוץ את סוסו בשבת? על ידי הרחיצה נתלשות שערות, אולם הגוי אינו מכוון לכך, וזהו פס"ר. וראיתי בילקו"י שפס"ר בגוי מותר. אולי יש נידונים נוספים. תודה.

תשובה:

לגבי פסיק רישא בגוי נחלקו הדעות, ראה תרומת הדשן סי' סו שמיקל, והובא ברמ"א סי' רנג סעי' ה, ולעומתו בביאור הגר"א שם חולק ומחמיר, במשנה ברורה שם ס"ק צט נקט אף הוא להקל, אלם בס"ק נא שם הביא שיש מחמירים ואין להקל אלא לצורך שבת. לכן אם אפשר לסדר את רחיצת הסוסים שלא תהיה בשבת זה עדיף בהחלט.