סילוק החתן מהדירה קודם הנישואין

   שאלה

כלה שהתארסה ויש לה דירה מתנה מהסבא ונרשם על שמה בטא"בו , הסבא חושש שאם יהיה מצב של ירושה שלא יגיע הדירה לידי הבעל ולכן מחפש עצה לכך

 תשובה

בשו"ע אהע"ז סי' צב ס"א ברמ"א לא מהני סילוק אלא לאחר אירוסין אבל קודם אירוסין לא מהני סילוק וכתב הח"מ סק"ד אפי' בקנין מאחר דהוי דשלבל"ע , ובפת"ש שם סק"א תמה הישועות יעקב על המנהג שלנו שכותבין שטר סילוק אחר השידוכין קודם הנישואין הרי זה קודם האירוסין ולא מהני הסילוק ואומר שאם יבא שטר סילוק כזה הוא יפשר ביניהם  וכן הוא בקצוה"ח סי' רט סק"יג אמנם בספר אבני מילואים טרח ליישב המנהג ,נמצא א"כ בשאלה זו שלא מועיל שטר סילוק ולכן נראה דהעצה היא שהחתן יתחייב שיחתום על שטר סילוק בין הקידושין לחופה ולדעת האבנ"מ אין מקבלים קנין בין הקידושין לחופה ועדיף סמוך לחופה מדין עמדו וקידשו הן הדברים הנקנין באמירה . ומתחייב מעכשיו שאם לא יחתום הרי הוא מתחייב מעכשיו סכום הדירה למוטבים בשטר הסילוק דהיינו יורשי הכלה ובאי כוחם והכל בקנין ובעדים

הרבנים המשיבים: הרב יצחק שובקס והרב יצחק מרקובסקי