מחסנים שהושארו ע"י הקבלן ומשתמש בהם א' השכנים

שאלה

בנין שנבנה לפני שנים רבות והקבלן השאיר מחסנים וא' השכנים תפס כמה מחסנים ושכן אחר מבוגר שאינו זקוק למחסן לא אמר כלום ועכשיו יורשיו מבקשים את חלקם במחסנים האם יש להם טענה מוצדקת בכך להוציאו מחזקתו

תשובה

ראשית יש לברר האם הקבלן בנה את הבניין על קרקע שהיא מחשבונו הפרטי ואם כך הרי המחסנים הם של הקבלן  וא"כ ודאי לא יכול להוציא מהתופס מפני שהדו"ד הוא בין התופס לקבלן , ואם הקבלן בנה על קרקע שקיבל ממשרד השיכון וא"כ חייב להשאיר את הקרקע לשכנים בשותפות א"כ יכול להוציאו ואינו תלוי במחלוקת השו"ע והרמ"א בסי' קנג ס"א האם בחזקת תשמישים צריך טענה וג"ש מפני שהנתי' בסי' קמ סק"יט פסק כהרשב"א שבחיסור קרקע לכו"ע צריך טענה וג"ש וממילא כיון שאין לשכן התופס טענה שהסבא מכר לו א"כ אינו יכול להחזיק בקרקע וצריך להחזיר את המחסנים לפי חלקם

הרבנים המשיבים: הרב יצחק שובקס והרב יצחק מרקובסקי