האם צריך לכוון בקריאת שמע שעל המיטה

שאלה:

שלום רב, האם צריך לכוון בקריאת שמע שעל המיטה? אם לא צריך לכוון וכיוונתי יותר מ3 פעמים כי חשבתי שזה חובה האם זה נדר? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

בכל תפילה או ברכה צריך לכוין, הרי מדברים כאן עם בורא עולם… אלא שגם מי שלא כיון יצא ידי חובתו ואינו צריך לחזור ולאומרה. ממילא לא שייך כאן נושא של נדר כלל. באופן כללי אני מזהה אצלך לאחרונה קצת לחץ והגזמה בנושא של הנדרים, אני חושב שכדאי שתתעלם כרגע מהנושא הזה ותתרכז בעבודת ה' מתוך שמחה וטוב לבב. הפחד והחשש המיותר הזה שמביא להגזמה בפרשנות של הענין עלול לגרום לך לתחושה לא נעימה וכו'. תרפה מזה וזה בסדר גמור.

בהצלחה רבה ושבת שלום.