טעויות בתקיעת שופר

שאלה:

שלום רב
מה הם כל המיקרים של כל הטעויות שחייב התוקע לחזור לראש התקיעות ? אם תקע שברים בטעות או תרועה או תקיעה סופית, האם חוזר לראש או רק חוזר לתקיעה שטעה בה.האם יש זמן מסויים בטעות ( של תקיעה או שברים או תרועה) שמחייב התוקע לחזור לראש וליתקוע כל הסדר של ״תשרת״ או ״תשת״ או ״תרת״
נא לתת המקורות אם אפשר.
תודה. מימון

תשובה:

שלום רב

יש בענין זה אין ספור דינים, לומר הכל זה כמעט כמו ללמד את כל התורה על רגל אחת…

טעה בתשר"ת והקדים את התרועה, חוזר לתקיעה ראשונה, ראה ב"ח סי' תקצ. וכן הדין כשטעה בתר"ת ועשה שברים. ראה שו"ע שם סעי' ח. וכן אם הפסיק באמצע התקיעה והיא נראית כשתים, ראה מטה אפרים שם סעי' כה. וכן אם תקע רק שתי תרועות, כלומר שעשה בב' נשימות ראה משנה ברורה שם ס"ק לה.

בקיצור צריך ללמוד היטב שם את כל הסימן… יש שלושה חודשים לצורך הענין…

שבת שלום.