סיכם עם קבלן על עבודה ואי אפשר ליצור קשר עם הקבלן האם החוזה בטל

שאלה

אני כתבתי קונטרס ושלתיו זאת לעורך כתיבה כדי שיערוך לי לספר ,אותו אדם אמר לי שהוא יסיים זאת עד לזמן מסויים ועכשיו התנתק עימו הקשר מסיבה שאיננה ידועה הוא אינו עונה לטלפונים שאני מכבר שבוע מחפש אותו , וכן אינו עונה לי בכתובת מייל שלו .רציתי לשאול האם אפשרי לתת לאדם אחר לערוך לי זאת ולשלם לו את אותו התשלום שהייתי אמור לשלם לראשון ,או שמא אצטרך לחכות אינני יודע עד למתי עד שיחזור אלי , אני פניתי אליו בתא קולי ובמייל וציינתי לו בשניהם שאם לא יצור איתי קשר הרי שההסכם ביננו על תשלום העריכה יהיה בטל ומבוטל , ירונו חכמינו כיצד עלי לנקוט בדבר , ובפרט שהספר הזה אני מוציאו לעילוי נשמת אאומ"ר ומונע הוא זיכוי הרבים לעילוי נשמתו . אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי

תודה רבה ותזכו למצוות

תשובה

תלוי לפי תנאי השכירות אם על פי תנאי השכירות הוא היה חייב ליצור עימך קשר על מנת להתקדם בעבודה והוא אינו עומד בתנאים מותר לשכור של הפועל לבטל את ההסכם שהרי הקבלן נשכר על מנת שעבוד עימו. [1]

אולם צריך שיתברר שידע מקבל העבודה שבעל הקונטרס מתקשר אליו ואינו עונה  לטלפון ולמייל.

[1] חו"מ סימן שלא' סעיף א' פועל נשכר על דעת המנהג בעיר.

הרבנים המשיבים: הרב אשר דזיטרובסקי הרב גבריאל לומברד והרב אברהם בוטרמן