נזקק לשירותים באמצע התפילה

שאלה:

אם אני מחיל להתפלל שמונה עשרה, ובאמצע התפילה אני מרגיש שאני צריך להתפנות, לפני זה לא הייתי צריך, וזה לוחץ, האם אני חייב לחזור ולהתפלל שמונה עשרה שוב?

תשובה:

שלום רב

בענין זה יש כמה חילוקי דינים כמבואר בשו"ע ומשנה ברורה בסי' צב:

אם היה נזקק לנקביו לפני התפילה לא יתפלל עד שיתפנה, ואם התפלל, אם יכול להמתין 72 דק' יצא ידי חובה, אבל אם אינו יכול להמתין זמן רב כזה לא יצא ידי חובתו. ואם לא היה נזקק לפני התפילה, לא יפסיק באמצע התפילה כלל אא"כ אין ברירה, ויצא ידי חובה. ועיי"ש עוד פרטים בענין זה.