מסופק היכן הוא אוחז בתפילת עמידה

שאלה:

שלום רב..
כשאני מתפלל תפילת עמידה, קורה לא פעם שאני חושב מחשבות שלא קשורות לברכות או לתפילת 18 בכלל , מה עליי לעשות אם אני פתאום מוצא את עצמי ב"מודים" ואני זוכר שבירכתי את ברכת "רופא חולי עמו ישאל"?
רוצה לומר שלא בטוח שאמרתי את כל הברכות עד ברכת מודים .
במידה ואני צריך לחזור האם אין דין של ספק ברכות?

תשובה:

שלום רב

כאשר אתה נמצא במודים ניתן להניח שאמרת הכל, אלא שחלמת, כך שאין לחזור. הנדון הוא כאשר אדם נעצר פתאום ואינו זוכר היכן הוא אוחז… האם חוזר למקום שבטוח אמר, או למקום שבטוח לא אמר. כאן יש פרדוקס, כי מה שלא יעשה הוא נכנס לספק ברכה לבטלה… אם ימשיך ממקום שבטוח אמר, אולי הוא חזור ברכה פעמיים, ואם ימשיך ממקום שבטוח לא אמר, אולי החסיר ברכה וממילא כל מה שיאמר הלאה הוא לבטלה כיון שלא יצא חובת תפילה.

וראה כאן מה לעשות במקרה זה.