כתיבת ספר תורה מכספי מעשר

שאלה:

האם מותר לי לעשות ספר תורה לעילוי נשמת סבא וסבתא שלי מכספי המעשר?

תשובה:

שלום רב

אפשר לכתוב את הספר תורה מכספי מעשר.

מקורות:

כל מצוה שאדם מחוייב בה הוא לא יכול לקיים אותה מכספי מעשרות, כספי מעשר נועדו רק למטרות צדקה שהם מעבר למה שאדם מחוייב על פי דין. על הנדון כאשר יש לאדם תפילין והוא רוצה לרכוש מהודרים יותר, ראה כאן בהרחבה. לגבי קניית ספר תורה. מאחר שיש הרבה שפוסקים שבזמנינו ניתן לקיים את מצוות כתיבת ספר תורה ע”י רכישת ספרי לימוד, א”כ בהחלט יש הידור ברכישת ספר תורה וניתן לקנות את זה בכספי מעשרות.