תפילה במקום שאביו אינו מתפלל

שאלה:

אבא שלי התפלל בבית כנסת קבוע והפסיק להתפלל שם האם מותר לי להתפלל בבית כנסת שאביו הפסיק להתפלל בו?

תשובה:

שלום רב

השאלה שלך מגלה טפח ומכסה טפחיים… לא הבמתי למה אבא הפסיק להתפלל שם, אבל אם זה פוגע בו שאתה הולך שם והוא רואה בכך זלזול בכבודו [נניח ביישו אותו שם וכדומה, וכשאצתה בא אתה בעצם אומר שזה לא נורא כל כך..] תלך למקום אחר, אבל אם זה לא פוגע בו אז מה הבעיה?

שיתקבלו התפילות.