מתנה לגוי – לא תחנם

שאלה:

שלום. האם מותר לתת מתנה לגוי? והאם מותר לתת צדקה? אם יש בעיה, אשמח לדעת אם יש חילוק בין מצב שיש לי טובת הנאה בזה, כגון יחס יותר טוב שיועיל לי בדברים מסוימים, או שאין חילוק.

תשובה:

שלום רב

כאשר יש לך טובת הנאה מזה מותר, לגבי צדקה אגב הגמרא אומרת מפרנסים עניי עכו"ם עם עניי ישראל, וזאת כדי שלא יבוא לידי איבה שלאדואגים לכולם בשווה. אבל אם אין לך טובת הנאה מכך יש בזה איסור של לא תחנם.