מעמדה של נערה שאומצה מחו"ל

שאלה:

האם ילדה שאומצה בחו"ל מרגע לידתה על ידי הורים יהודיים וכיום היא בוגרת בשנות ה 20 לחייה, נחשבת כיהודייה?
ההורים המאמצים חילוניים אך חינכו את הילדה כיהודייה לכל דבר.
אין כל מידע על הוריה הביולוגים – כך שלא ניתן לברר האם היו יהודים.

תשובה:

שלום רב,

הנערה אינה יהודיה. כדי להיות יהודי צריך להוולד לאם יהודיה, או להתגייר. אם לא חסר בתנאים הללו הנערה אינה יהודיה. העובדה שהיא גדלה כיהודיה אינה עושה אותה יהודיה. ומאחר שהיא אומצה בחו"ל ואין יכולת לדעת מי הם הוריה הביולוגיים, מן הסתם הם גויים, ההלכה קובעת שתינוק שנמצא בעיר שרובם גויים, ההנחה היא שהוא הגיע מהרוב, כלומר, דינו כגוי.

לכן היא צריכה לעבור גיור כדת וכדין ואז היא תחשב יהודיה לכל דבר.